E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Trădare de milioane
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

De peste tot se aude: corupţia trebuie eliminată din orice sferă de activitate, lupta cu corupţia e în toi, au fost elucidate cazuri de corupţie, UE insistă asupra eradicării corupţiei în Republica Moldova etc.

Însă toate acestea sunt valuri în pahar şi praf în ochi. Autorul celei mai grandioase corupţii este chiar Uniunea Europeană. Ea nu corupe mărunt, ci la nivel de ţară. Trimite milioane de dolari pentru a ne cotropi definitiv şi iremediabil. E un război bine camuflat de cotropire a teritoriilor şi sufletelor noastre.

Astfel, de la Unimedia aflăm că UE recompensează Republica Moldova cu 35 milioane euro din cele 87 destinate Moldovei, Georgiei şi Armeniei pentru că şi-au făcut temele de acasă şi pentru stimularea implementării noilor reforme. Se spune că banii vor fi alocaţi cu scopul de a spori oportunităţile economice în zonele rurale dar şi a promova reformele în diverse sectoare prioritare. mai departe>>

Vaticanul deturnează valorile creştine. Noul papă pregăteşte revizuirea noţiunii de păcat

107049115_4530934_40639_460Biserica catolică deocamdată nu recunoaşte căsătoriile homosexuale. „Etica era ultimul lucru prezent în doctrina catolică. Exista o noţiune concretă a păcatului care nu permitea recunoaşterea actualului sistem tolerant al valorilor. Acum s-au întreprins paşi revoluţionari pentru a-l deturna", astfel a caracterizat Olga Cetverikova, specialist în politica Vaticanului, în interviul acordat ziarului „Vzglead".

După alegerea din această primăvară a cardinalului Bergolio drept cap al bisericii romano-catolice, majoritatea observatorilor erau în aşteptarea unor schimbări în conducerea curiei romane. mai departe>>

Alergarea frumoasă pentru Ortodoxie

Însemnări de la Drumul Crucii în jurul Moldovei (02.08-21.09.2013)

img_8867_640În ocupaţiile mele deşarte timpul trece pe neobservate, dar în îndeletnicirile cu lucrurile dumnezeieşti, când mă aflu în prezenţa Lui, orice ceas mi se pare un an, aşa că, plină de entuziasm, am plecat spre Basarabia, să ies în întâmpinarea pelerinilor cu icoane făcătoare de minuni şi mai ales, în calea sfintelor moaşte, a Sfinţilor Mărturisitori de la Aiud, a Sfinţilor Iov şi Amfilohie de la Poceaev, a Sfinţilor Kievului. mai departe>>

Covrigi de la Sfântul Nicolae

icon_c_1500_st_nicholas_640În anul 1942, am fost deportaţi în regiunea Iaroslavl.

Într-o iarnă, sora mea mai mică a început s-o roage pe mama să-i dea un covrig. În casă nu se găsea nici un pic de făină, dar fetiţa insista. Atunci mama, pierzându-şi răbdarea, a întors-o cu faţa spre icoana Sfântului Nicolae şi i-a spus: „Roagă-l pe Sfântul Nicolae să-ţi trimită un covrig".

După această discuţie, timp de două zile a bântuit un viscol cumplit. În faţa casei s-au adunat troiene mari de zăpadă. Când a ieşit soarele, mama a auzit o uşoară bătaie în usă. M-a trimis să deschid, crezând că venise vecina. Deschizând uşa, am zărit agăţat de gard un şirag mare de covrigi rumeni. Am alergat la mama şi i-am povestit minunea. Mama nu m-a crezut. Ne-a îmbrăcat repede şi ne-a trimis în sat să aflăm: poate i-a uitat cineva? mai departe>>

Unei însingurate, despre Crăciunul Iovancăi

bis_craciun_640Te plângi că eşti singură într-un oraş mare. Atâta lume se agită în jurul tău ca un furnicar, şi totuşi tu te simţi ca în pustie. Cel mai greu îţi este de marile sărbători. Peste tot freamătă bucuria, iar pe tine te apasă întristarea. Crăciunul şi Pastele vin la tine ca nişte vase goale, pe care le umpli cu lacrimi. Când aceste sfinte praznice sunt departe în urma sau înaintea ta, te simţi mai liniştită; însă când se apropie şi vin, întristarea şi pustietatea pun stăpânire pe sufletul tău.

Ce să-ţi fac? Să-ţi povestesc povestea cu Crăciunul Iovankăi; poate că te vei folosi. O voi lăsa pe ea să-ţi povestească, aşa cum mi-a povestit mie.
mai departe>>

Toate articolele din acest număr [PDF]>>