E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
40 de liturghii în Drumul Crucii pentru ţară
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

 

P9121656_cr_cr copy [0]

Pe 13 septembrie, duminică, la Ştefan-Vodă, s-a încheiat Drumul Crucii în jurul Moldovei. Au rămas în urmă circa 1500 de kilometri. Au rămas în urmă 40 de zile unice, încărcate de trăirea rugăciunii necontenite.

Drumul Crucii pe perimetrul ţării, cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al Preasfintei Sale Maici s-a săvârşit. Nu vom greşi numind acest pelerinaj un marş de apărare a ţării, un drum al pocăinţei şi al nevoinţei pentru credinţă şi neam.

Trăim în vremuri de sfârşit, în vremuri de cernere şi această formă de rugăciune şi osteneală în comun cu toată ţara este strigătul nostru de ajutor la Dumnezeu. Să nu ne lase, să nu ne uite... Să ne învie credinţa şi dragostea unul faţă de altul... mai departe>>

Patriarhul Kiril cere crearea unui sistem alternativ de identificare a cetăţenilor (fără cod personal)

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kiril a cerut apărarea drepturilor oamenilor care refuză codul personal de identificare, ce deschide accesul la toată informaţia despre om.

„Aceşti cetăţeni nu au posibilitatea să primească ajutor medical, pensie şi alte înlesniri, să se angajeze la serviciu, să susţină examenul de stat, să achite facturile pentru comunale, să cumpere sau să vândă proprietatea privată, să procure permise pentru călătorie ş.a.m.d.", se spune în scrisoarea patriarhului din 2 septembrie, adresată lui Vladimir Lukin, reprezentant al drepturilor omului din Federaţia Rusă.

Majoritatea dintre aceşti oameni sunt creştini ortodocşi, care, conform spuselor patriarhului „au temeri privitor la utilizarea noilor tehnologii care ar putea conduce spre un control totalitar ideologic şi nu numai asupra persoanei". mai departe>>

Până când aceste fărădelegi?

Bulgaria

pic_95832_bgSe pare că pentru prima dată în spaţiul postsovietic un ierarh al Bisericii dă o notă duhovnicească evenimentelor, arătând legătura lor cauzală şi supunerea lor voii lui Dumnezeu. Este vorba de mitropolitul de Plovdiv Nicolai, care afirmă că moartea a 15 conaţionali de-ai săi în Macedonia a fost îngăduită de Dumnezeu din cauza petrecerii în Bulgaria a concertului Madonnei, desfăşurat în ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

"Înecul turiştilor bulgari în lacul Ohrid e un semn al cerurilor, declară mitropolitul Nicolai. Biserica Ortodoxă a chemat oamenii să nu se avânte în distracţii în acea zi. Noi nu a trebuit să le permitem tinerilor să se veselească în ziua menită lucrurilor duhovniceşti."

În acest context e cazul să amintim de cazurile strigătoare la cer din realitatea noastră. Bunăoară, câţiva ani în urmă, în ziua Sărbătorii Domneşti a Întâmpinării Domnului mai departe>>

Vaccinul împotriva gripei porcine poate provoca o boală neurologică rară

1250416203 copy

Vaccinul contra gripei porcine poate provoca o boală fatală. Autorităţile sanitare britanice i-au avertizat pe neurologi să fie în alertă în momentul declanşării campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine. Motivul ar fi faptul că un vaccin similar este suspectat că a provocat o boală neurologică rară şi decesul a 25 de pacienţi în SUA, în 1976. Această maladie poate fi fatală, atacând nervii periferici, provocând paralizie şi incapacitatea de a respira.

Preşedintele american de atunci, Gerald Ford, a aprobat vaccinarea în masă pentru că cercetătorii credeau că tulpina virusului gripei porcine aflată în circulaţie este similara celei a gripei spaniole din 1918-1919. Însă în câteva zile de la administrarea vaccinului, 500 de persoane s-au îmbolnăvit de sindromul Guillain-Barre, 25 au murit de insuficienţă respiratorie cauzată de paralizie severă şi numai o persoană a murit de gripă porcină. Se pare că vaccinul ar fi mărit riscul incidenţei bolii neuorologice. El a fost retras după zece săptămâni, când a devenit clară legătura cu sindromul neurologic. Guvernul american a fost nevoit să plătească milioane de dolari celor afectaţi. Până la momentul sistării vaccinării, peste 40 de milioane de americani fuseseră vaccinaţi. mai departe>>

Profeţia sfântului mitropolit Varlaam despre Moldova

varlaamCutremurătoarea profeţie a Sfântului Mitropolit Varlaam al Moldovei. O profeţie care se derulează sub ochii noştri! Într-adevar, Moldova pe care o ştim din istorie este o Moldovă bogată spiritual şi material. Un fel de Canaan moldovenesc, după cum mărturisesc scrierile călătorilor străini din vechime. Roade bogate, holde bogate, pământuri de invidiat, un fel de "colţ de rai". Dar pricina pentru acest pământ binecuvântat era duhovnicească. Moldova era un pământ creştin, udat, botezat cu sânge de creştin. Mărturisesc pentru aceasta, printre multe alte nume, Sf. Daniil Sihastru, Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Sf. Paisie de la Neamţ şi Sf. Mitropolit Varlaam. Iată însă că acest Canaan va suferi o straşnică prăbuşire, precum Canaanul biblic! Da, însângerată privelişte a Moldovei avem astăzi în faţa ochilor noştri. Şi în această profeţie, care este atât de exactă, încât pare că este potrivită după acele de ceasornic ale istoriei. mai departe>>

Domn pravoslavnic, cu dragoste şi râvnă creştină

sfintii-martiri-brancoveni

Urcat pe tronul Munteniei în 1688, Constantin Brâncoveanu a domnit peste un sfert de veac, marcând istoria neamului şi a Bisericii prin numeroase ctitorii (între care mănăstirea Hurezi) ocrotind cultura şi apărând Ortodoxia pe pământ nostru şi pe cel străin.

La 25 Martie 1714, Voievodul Constantin Brâncoveanu este mazilit (detronat) de turci, dus cu familia la Istambul şi închis în temniţa Edicule (Şapte Turnuri). Până în vara va fi torturat continuu pentru a mărturisi unde-şi avea banii, turcii numindu-l „Altân Bei" (Prinţul Aurului). După torturi cumplite i-au smuls semnătura pentru aurul depus la Veneţia.

Pe 28 august 1714, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, când împlinea 60 de ani, Constantin Brâncoveanu a fost dus la locul de osânda Ialy Chisc (Chioşcul Mării).

Erau prezenţi sultanul Ahmed al III-lea, marele vizir Gin Ali, reprezentanţii „creştinătăţii apusene mai departe>>

Ce vrea Dumnezeu de la noi?

Este foarte important să ne rugăm tot timpul să facem voia lui Dumnezeu. Cineva m-a întrebat, odată, de ce trebuie să reacţionăm noi, creştinii, în faţa unor provocări... I-am răspuns că avem în calendar sfinţi voievozi şi sfinţi împăraţi care s-au implicat foarte concret în problemele societăţii din vremea lor. Cumva, ei au greşit?

Trebuie văzut ce vrea Dumnezeu cu fiecare dintre noi la momentul respectiv. Aici este marea taină a vieţii noastre! Ce vrea Dumnezeu să fac într-un anumit moment?

Sunt perioade în care, într-adevăr, trebuie numai să ne rugăm. În acelaşi timp, trebuie să ne gândim şi la cealaltă faţetă: poate, cumva, Dumnezeu vrea ca eu să ies mai în faţă şi să spun anumite lucruri, iar eu zic: „Nu, eu trebuie să mă rog şi să stau liniştit. Nu mă interesează". Bine, mă rog, dar totuşi Dumnezeu vrea să fac ceva mai mult! Dumnezeu poate aşteaptă de la mine anumite fapte concrete, prin care să-mi arăt credinţa. mai departe>>

„Caută la smerenia”

Zi de prăznuire: 29 septembrie

MaicaDomnului

În anul 1420, în regiunea Pskov, pe lacul Kamenoe, cu mila lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului, a apărut icoana cu denumirea „Caută la smerenia". Acest eveniment s-a întâmplat spre alinarea şi îmbărbătarea pscovitenilor în perioada unei molime care s-a abătut asupra regiunii lor. Acest fapt este înregistrat în letopiseţul oraşului. „În vara anului 6934 (1426), toamna a fost un semn de la icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, lângă lacul Kamenoe, moşia lui Vasile: se vărsa sânge din ochiul drept şi picura pe locul unde stătea, şi pe cale curgea sânge, când duceau icoana Preasfintei la Pskov, în septembrie pe 16, în ziua de pomenire a marii muceniţe Eufimia". mai departe>>

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăţ

Zi de prăznuire: 14 octombrie

Pag 5 Hirbovat

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului (65x98 cm) a fost adusă în Basarabia de colonelul Nicolae Albaduev la sf. sec. XVIII. După moartea acestuia în războiul ruso-turc, mama lui a donat icoana Sfintei Mănăstiri Hârbovăţ. Aflându-se aici, icoana a supravieţuit trei incendii, de fiecare dată fiind găsită în cenuşă, neatinsă de flăcări. În 1816 Ştefan Lupu o îmbracă într-un veşmânt de argint împodobit cu pietre scumpe (7,2 kg).

Treptat vestea despre darul făcător de minuni al icoanei s-a răspândit în tot ţinutul. Oamenii veneau la Icoana Maicii Domnului ca la o ultimă speranţă, ca la ultima şansă de izbăvire de boli, nevoi etc. De aceea credincioşii din Chişinău au rugat ca Icoana Maicii Domnului să fie adusă pentru o perioadă a anului în oraş. Cererea lor a fost semnată la 17 ianuarie 1859. Astfel accesul la Icoana Făcătoare de Minuni s-a lărgit. Ea putea fi invitată chiar acasă. În anii interbelici icoana era purtată pe trasee stabilite din timp, ce intersectau aproape tot teritoriul ţinutului. Cortegiul însoţitor uneori lua o amploare de nedescris. Deplasările Icoanei Maicii Domnului se transformau în adevărate sărbători ale spiritului ortodox din zonă.

  mai departe>>

Sfaturi către miri

Sfaturi pentru miri Cununie copyO căsnicie trainică nu poate exista în afara poruncilor dumnezeieşti şi, deoarece suntem în perioada nunţilor, am găsit de cuviinţă să aducem în dar mirilor şi mireselor aceste cuvinte de mare folos ale Sf. Ioan Gură de Aur.

Din seara nunţii în care o vei primi pe mireasa ta în camera de mire, primeşte-o cu dragoste şi chiar de atunci să înveţe să fie cumpătată, blândă şi să trăiască cinstit; de la început chiar, de cum păşeşte pragul casei tale, să calce în picioare dragostea de bani. Să o înveţi să fie înţeleaptă, să o înveţi să nu-şi atârne aurării de urechi, nici împrejurul gâtului, nici pe pereţii casei; sa nu dorească haine ţesute cu fir de aur şi nici obiecte de lux.

Acestea toate să fie lăsate celor nechibzuiţi; tu însă împodobeşte-ţi casa cu multa cuviinţă, mirosind mai degrabă a înfrânare decât a parfumuri.

După ce se va fi terminat toată desfătarea zilei de nuntă, ia-ţi mireasa ta, ai grijă de ea, întinzând pentru multă vreme simţul bunei cuviinţe şi nu căuta să stingi acest simţ degrabă. mai departe>>

Copile, sunt vremurile de sfârşit

8003 copy

Această scrisoare face parte din minunata corespondenţă trimisă de un Stareţ rus contemporan mai puţin cunoscut, Părintele Selafiil din Tomsk, Siberia, ucenicul Sfântului Arhiepiscop Luca al Crimeei (a nu se confunda cu Bătrânul Selafiil de la Noul Neamţ) către un tânăr român, pe care l-a călăuzit prin scrisorile, prin dragostea şi rugăciunile sale până la trecerea sa către Domnul în ianuarie 2007, la vârsta de 97 de ani.

Lucrul minunat este acela că tânărul, deşi nu a vizitat niciodată Rusia, a primit de la Dumnezeu darul de a cunoaşte şi a fi călăuzit, de către unul dintre marii părinţi duhovniceşti ai zilelor noastre.Domnul să vă binecuvânteze şi să vă acopere cu mâna Sa cea tare!

Mişa, Mişa, Bunelului îi este tare dor de tine. Mişa, nu ştiu dacă ne vom vedea în această scurtă viaţă pământească, în această pribegie a noastră către Cer. Dar fiece scrisorică ce mi-o citeşte batiuşka Varsanufie de la tine şi de la voi mă face pe mine, un moşneag noduros şi ros de molii, să iau pulsul inimii mele dulci.

Mişa, Mişa, am aflat şi noi - mai bine zis, mai departe>>

Arătarea Sfintei Muceniţe Eufimia părintelui Paisie

Stareţul Paisie povestea: „Tocmai mă întorsesem din lume, unde ieşisem pentru o problemă bisericească. Marţi, pe la ora 10 dimineaţa, stăteam în chilie şi făceam Ceasurile. Deodată am auzit o ciocănitură în uşă şi o voce de femeie spunând: „Pentru rugăciunile Sfinţilor Părinţilor noştri..." Atunci m-am gândit: „Cum de a intrat o femeie in Sfântul Munte?" Cu toate acestea am simţit o dulceaţă dumnezeiască înlăuntrul meu şi am întrebat: mai departe>>

Rânduri de aur

Avem

Avem o ţară unde au stăpânit odată
Vitejii daci, bărbaţi nemuritori.
Şi unde stau de veacuri laolaltă,
Izvoare, văi şi munţi cu fruntea-n zări.

Avem troiţe sfinte, altare şi icoane
Şi candeli ard cu mii de pâlpâiri;
Avem atâtea lacrimi şi prigoane
Că ne e plin, pământul de martiri.

Avem la Putna, Sfânt şi viu cu duhul
Pe cel ce-a stat Ortodoxiei scut;
Şi azi de-l vom chema să-nfrâng-apusul,
Va răsturna cinci veacuri de pământ.

Avem pe Brâncoveanu pildă tare,
Căci pruncii lui sub sabie-au căzut;
Ca să păzească fără de schimbare
Credinţa dreaptă-n care s-au născut.

Avem un Rai de sfinţi
În temniţi daţi la moarte
Şi aruncaţi în groapă neştiuţi;
Dar astăzi, dând pământul la o parte,
Ies moaşte sfinte-n zeghe grea de deţinuţi.

E jertfa lor de veacuri mărturia
Ce strigă din morminte pân' la noi:
Să apărăm cu râvnă Ortodoxia
Şi-acest pământ, de Sfinţi şi de eroi!