E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Tabăra Ortodoxă pentru Copii "STEGARII"
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

P8029454 [0]

În a doua jumătate a lunii iulie curent pe lângă mănăstirea „Pantanassa" („Împărăteasa Tuturor") de la Dobrogea (suburbia Chişinăului) şi-a desfăşurat activitatea Tabăra Ortodoxă pentru Copii „Stegarii". Organizatorii taberei, în frunte cu protoiereul Anatolie Cibric, s-au străduit ca în aceste două săptămâni de odihnă şi activitate copiii să se familiarizeze cu cât mai multe lucruri folositoare pentru suflet şi să îmbine armonios rugăciunea, odihna şi munca.

În aceste vremuri când educaţia moral-spirituală şi patriotică a tinerei generaţii este lăsată de izbelişte, astfel de tabere sunt foarte binevenite. Unde, dacă nu într-o tabără ortodoxă copilul este liber să-şi mărturisească credinţa, să comunice cu alţi copii împărtăşindu-şi, fără teama de a rămâne neînţeles, emoţiile, sentimentele şi aspiraţiile sale? Aici, deşi puţin, doar timp de două săptămâni, ei s-au bucurat de comuniunea în rugăciune, în trăire şi simţire. De fapt, a fost o revenire la obârşii, la o viaţă simplă şi sănătoasă, în afara spaţiului informaţional agresiv şi absurd.

Întreaga activitate a taberei a fost acordată într-o tonalitate duhovnicească. Orice zi se începea, după cuviinţă, cu rugăciunea de dimineaţă şi se încheia cu rugăciunea de seară, urmată de cântarea Acatistului Maicii Domnului „Împărăteasa Tuturor", mai departe>>

Viaţă fără cod

P7258226_cr [0]Cui îi convine ca creştinii ortodocşi să fie impuşi să trăiască în ceartă cu conştiinţa lor religioasă sau, atunci când o urmează, să fie marginalizaţi şi trecuţi la categoria a doua de cetăţeni în propria ţară?

Nu vom vorbi aici despre impactul nefast al codurilor de identificare asupra vieţii personale a omului şi asupra libertăţii sale religioase. La această temă am publicat mai multe materiale şi vom reveni în continuare.

Problema zilei constă în faptul că cei care au conştientizat deja pericolul codului şi doresc să se debaraseze de el se ciocnesc de zidul legislativ şi birocratic existent la noi. Se impune
mai departe>>

Paşi spre erezia ecumenismului

806_1247498797_229_cr

Cazul din iulie curent de la Catedrala Mitropolitană din Chişinău este fără îndoială unul cu totul fără precedent. Astfel, în ziua de pomină, 11 iulie 2009, un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, au întâmpinat la Arcul de Triumf din faţa Catedralei moaştele aduse de ereticii monofiziţi armeni. Din cronicul fotografiilor de pe site-ul Bisericii Ortodoxe din Moldova se distinge clar că moaştele nu au fost preluate de către mitropolitul ortodox, ci au fost duse de ereticul monofizit, urmat de clerul ortodox.

Ţinem să precizăm că moaştele au fost solicitate prin scrisoarea oficială adresată de Mitropolitul Vladimir catolicosului aşa-zisei Biserici Armene, fapt nemaiîntâlnit în istoria Bisericii Ortodoxe. Analele istorice n-au consemnat niciodată ca un mitropolit ortodox să ceară ceva în mod oficial de la capii ereticilor. „În Ortodoxie avem totul" - acesta-i imperativul dat creştinilor ortodocşi de Sfinţii Părinţi şi îndeplinit de-a lungul secolelor. Oare mai departe>>

Sfânta Dogmei ortodoxe – Marea Muceniţă Eufimia

16-9În zilele binecredincioşilor împăraţi Marcian şi Pulheria (450-457), s-a făcut la Calcedon, Sinod mare (451), de 630 de Sfinţi Părinţi, din toată lumea, şi au osândit erezia lui Dioscor şi al lui Eutihie, care învăţau că Hristos, Mântuitorul lumii, este o Persoană numai cu o fire şi o lucrare şi nu primeau dreapta credinţă, care învaţă că Dumnezeu cel întrupat, Mântuitorul lumii, este Persoana Fiului, din Sfânta Treime, având două firi, o fire de om şi o fire de Dumnezeu, unite între ele şi lucrând împreună la mântuirea noastră.

Pe 24 iulie se prăznuieşte minunea ce s-a făcut de cinstitele Moaşte ale Sfintei Muceniţe Eufimia, din vremea acestui al IV-lea mare Sinod a toată lumea, de la Calcedon. Căci, atunci când ereticii nu voiau să primească dogmele dreptei credinţe, Sfinţii Părinţi ai Sinodului au zis către eretici: "Scrieţi, într-o carte, mărturisirea credinţei voastre şi vom scrie, şi noi, mărturisirea noastră. Şi amândouă scrierile să le pecetluim şi să le punem la racla cu preacinstitele moaşte ale marii Muceniţe Eufimia. Apoi, să ne rugăm, cu post, lui Dumnezeu, ca prin ea să ne descopere credinţa cea dreaptă".
mai departe>>

Veniţi la Drumul Crucii în jurul Moldovei !

P8059982_cr [0]

Pe 5 august curent a început Drumul Crucii şi al Pocăinţei în jurul ţării, care va trece prin localităţile situate de-a lungul frontierei. Procesiunea a pornit de la Biserica din Ştefan-Vodă, unde s-a săvârşit Sfânta Liturghie în cinstea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev.

În fruntea procesiunii s-au aflat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăţ, din Catedrala Mitropolitană, icoana Maicii Domnului de la Poceaev din Biserica de la Ştefan-Vodă, icoana Sf. Fericitei Maicii Matrona cu o părticică din moaşte, părticele de moaşte ale cuvioşilor Zosima, Savatie şi Gherman de la Solovăţ, ale noilor sfinţi mucenici din Aiud, România, şi din Serbia.

Cei aproape 200 de creştini - participanţi la primul segment al Drumului Crucii,
mai departe>>

Cuv. Paisie AGHIORITUL: Este nevoie de multă rugăciune

valaam-monahOdinioară, mai înainte ca cineva să întreprindă ceva, dacă era om vieţuitor în lume, mai întâi se gândea, iar dacă era om duhovnicesc se gândea şi se ruga. În vremea noastră chiar şi oamenii "duhovniceşti" nu numai că nu se roagă, dar nici nu se mai gândesc. Şi mai ales acum când apar probleme serioase, aceştia fac experienţe pe lume. În toate cazurile, înainte de a acţiona, să ne întrebăm: "Oare am gândit bine la aceasta? M-am rugat pentru aceasta?". Atunci când cineva acţionează fără să gândească şi fără să se roage, acţionează satanic. Şi iată, adesea, mulţi creştini prin modul în care acţionează nu Îl lasă pe Dumnezeu să intervină. Unii ca aceştia cred că ei singuri le vor reuşi pe toate. În timp ce chiar şi cel necredincios spune uneori "Va avea grijă Dumnezeu", aceştia nu spun nici măcar aşa ceva.

Cu smerenie şi rugăciune se îndreaptă toate cele neîndreptate. Astăzi trăim în anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva să fie prooroc pentru ca să înţeleagă aceasta. Lucrurile înaintează tac-tac. Ce ne aşteaptă nu ştim. Toată această situaţie ce s-a înstăpânit ne vorbeşte în acest sens. De aceea cu atât mai mult acum trebuie să ne sprijinim mai mult pe rugăciune şi să luptăm împotriva răului prin rugăciune. Singura soluţie aceasta este. Să-L rugăm pe Dumnezeu să-i fie milă de făptura Sa, deşi nu suntem vrednici de milă. Nu va mai exista nici o oprelişte. Fiecare va face ceea ce îi va spune gândul său. Se va întâmpla ceea ce spune Sfântul Cozma: "Vei umbla multă vreme ca să afli un om. Iar cei care vor trăi, vor mânca din linguri de aur". mai departe>>

Lacrimile lui Dumnezeu

Priveam astăzi o icoană cu Mântuitorul. Este o icoană care a plâns. De fapt, au plâns chiar ochii lui Hristos şi, drept mărturie, lacrimile Lui au apărut şi pe Chipul zugrăvit.

Câtă măreţie pe chipul Dumnezeului nostru! Câtă slavă! Câtă tăcere sfântă! Şi peste această tăcere au curs lacrimi,... lacrimi care s-au oprit pe obrazul Său, lacrimi care strigă la noi.

Ne strigă pe nume cu blândeţe, ne cheamă să le privim şi să nu trecem pe alături fără să ştergem măcar una.

Cu durere am întrebat: "De ce plângi, Doamne?" mai departe>>

Sfinţirea Crucii la mănăstirea din Dobrogea

SDC19954_cr_cr [0]

Pe 16 iulie curent, la ora 1700, în ajunul zilei de pomenire a Sfântului Împărat Mucenic Nicolae şi a familei împărăteşti, în preajma bisericii „Pantanassa" a fost sfinţită o sfântă cruce, construită după modelul celor de la Solovăţ. Sfinţirea, urmată de citirea acatistului Icoanei Maicii Domnului „Împărăteasa Tuturor", a fost oficiată de un sobor de preoţi.

La eveniment au participat stegarii Asociaţiei Creştinilor Ortodocşi din Moldova „Fericita Maică Matrona", sosiţi din toate colţurile ţării cu ocazia Drumului Crucii în jurul capitalei, programat pentru a doua zi - 17 iulie.

În seara luminoasă a zilei de vară, plină de linişte şi pace, rugăciunile au răsunat cu o solemnitate deosebită, cei prezenţi cerând Bunului Dumnezeu, prin mijlocirea Preacuratei Maicii Sale, a Sf. Împărat Mucenic Nicolae şi ale tuturor sfinţilor bunăsporire pentru terminarea construcţiei sfintei mănăstiri şi pentru săvârşirea Drumului Crucii pe perimetrul municipiului Chişinău. mai departe>>

Cele mai frumoase pilde ortodoxe

Virtutea recunoştinţei

La avva Amina vine ucenicul şi îl roagă să-i vorbească despre liniştea sufletului şi despre iertare şi iubire în faţa lui Dumnezeu.
Atunci avva îi spuse:
- Sunt multe ispite în lumea de azi, dar ca să le depăşeşti, prin ajutorul lui Dumnezeu, trebuie să-mi urmezi sfatul:
Celui ce-ţi face bine trece-i numele pe o tăbliţă de argint şi s-o ţii mereu în chilia ta, iar celui care ţi-a făcut un rău mergi la malul mării şi scrie pe nisip numele lui.
A fi recunoscător faţă de binefăcătorul tău şi a fi iertător faţă de duşmanul tău sunt faptele cele mai plăcute la Dumnezeu.
mai departe>>

Din creaţia cititorilor

Cetatea din ceruri


Un suflet curat
La cer se înalţă,
Cu ruga-i fierbinte
Şi plină de viaţă.

O, Doamne, Slăvite
Şi Prealuminate,
Pe toţi ne primeşte
În Sfânta-Ţi Cetate.

Cetatea din ceruri,
A Duhului casă,
A Ta-mpărăţie
Multpreafrumoasă.

Veronica PUŞCAŞ
Făleşti
mai departe>>

Rânduri de aur

Pentru Tine, Doamne

Pentru Tine, Doamne,
Florile-nfloresc,
Pentru Tine noaptea
Stele strălucesc.
Pentru Tine ploaia
Picură şi cântă
Şi-n grădină cerne
Bucurie sfântă.
Pentru Tine candele
În altare ard,
Tu la zile sfinte
Miruieşti cu nard.
Pe copiii care,
Osteniţi de joc,
La iconostase
Aduc busuioc.
Lângă Tine, Doamne,
Cei săraci se strâng
Ţie-ţi cer iertare
Ochii care plâng.
Către Tine, Doamne,
Plec genunchi trudit
Numai Tu, Stăpâne,
Nu m-ai părăsit.
Dă-mi răbdarea pietrei
Şi din cerul sfânt
Picură-mi pe gene
Rouă să Te cânt.
Picură-mi în suflet
Balsamul durerii
Şi pe buze pune-mi
Străjile tăcerii.