E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Pastorala către cler, cinul monahal şi întreg poporul ortodox
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

ss_pag_1_dr_cr_cu_ic_200_340

Bărbaţii vor schimba obiceiul Dumnezeiesc al demnităţii lor şi se vor acoperi cu straie femeieşti, iar femeile vor umbla precum bărbaţii.
Moldova cea frumoasă şi bogată, plină de daruri Dumnezeieşti, plină de locaşuri sfinte, plină de oameni harnici şi credincioşi, va cădea în mâinile păgânilor şi necredincioşilor, iar căderea ei va fi mai grea decât căderea Constantinopolului la vremea măritului nostru domn Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Binecuvântat a fost pământul Moldovei şi neruşinată a fost ocara oamenilor, care prin faptele şi apucăturile lor stricate, vor întoarce pe voievozi în morminte şi vor face pe strămoşi să lăcrimeze sub glie, stând cu fruntea plecată în faţa Măritului Stăpân Hristos, pentru ruşinea lăsată de urmaşii lor.
Pastorala
către cler, cinul monahal şi întreg poporul ortodox

Iubiţi fii şi fiice întru Hristos!
Apelul plin de îngrijorare al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 19 mai 2013 a ramas fără nici un răspuns din partea conducerii Tarii.
Desfrâul şi sodomia au deschis uşa caselor miilor de moldoveni fiind promovate cu insistenşă pe bani europeni de către slugarnici şi trădători.
Glasul Bisericii-mamă este de neauzit pentru promotorii acestor antivalori.
Numeroasele adresări şi avertizări despre pericolul acestor păcate au rămas fără răspuns.
Intenţionat sau nu, situaţia a scăpat de sub control. Acest an a fost unul revoluţionar în favoarea persoanelor cu orientare sexuală netradiţională. Mass-media, şcolile, judecătorii, avocaţii, policlinicile, instituţiile de stat şi simplii cetăţeni au fost asaltaţi şi agresaşi informaţional contrar voinţei acestora.
Astfel, educaţia sexuală obligatorie, amenzile usturătoare, parade gay ce colindă străzile capitalei, fertilizarea în vitro a cuplurilor lesbiene sunt doar câteva efecte ale legii sus-numite.
Iubiti fraţi şi surori întru Hristos!
Noi am fost binecuvântaţi de Domnul să ne naştem din părinţi ortodcşi, care s-au îngrijit de sufletele noastre şi ne-au botezat în bisericile ridicate de mâinile străbunilor noştri. Şi ţine de datoria noastră să transmitem mai departe, generaţiilor viitoare făclia dreptei credinţe şi comoara moralei creştine. Să nu uităm nicicând că trăim într-o patrie creştină, pentru care s-a luptat şi s-a vărsat sânge. Dar ce moştenire vom lăsa noi copiilor noştri? Desfrâul, care se revarsă din televizoare şi mutilează sufletele tinerilor sau legea pentru sodomiţi?
mai departe>>

Mă bucură ziarul “TOACA”

ss_pag_7_mama-si-copil_200_227

Bună ziua, dragi creştini şi dragă redacţie a ziarului „Toaca". Vă scriu aceste rânduri cu lacrimi şi durere în suflet şi sper că scrisoarea mea va fi citită şi publicată. De mult vroiam să vă scriu, dar nu aveam curaj sau poate voia Domnului a fost aşa să fie.
Sunt o creştină ortodoxă, femeie de la ţară, am soţ şi patru copii. Avem pământ şi o sumedenie de griji şi de necazuri. Sunt abonată pe jumătate de an la ziarul „Toaca" şi-l citesc regulat, mă uimesc toate noutăţile, întotdeauna găsesc ceva nou, ce nu am ştiut, dar, mai ales, aştept, poezia, care pentru mine este o sursă aparte de hrană spirituală. De câte ori am citit şi am recitit poezia „Unde să mă duc eu, Doamne" de Traian Dorz din nr. 3 a. c., de atâtea ori am plâns, amintindu-mi de păcatele mele şi greutăţile acestei vieţi.
Şi vreau să recunosc că întotdeauna, în toate greutăţile şi necazurile m-au ajutat şi m-au salvat Domnul nostru Iisus Hristos şi Maica Domnului. Vreau să chem toţi creştinii ortodocşi să se aboneze la ziarul „Toaca" pentru maturi şi la „Scara spre Cer" pentru copii. În ele o să găsească mângâiere, cum trebuie să ne iubim aproapele, cuget bun, înţelepciune, smerenie şi milostenie.
mai departe>>

REBUSUL VIEŢII

ss_index_227

Toate sunt amestecate în lumea asta, toate alternează precum ziua cu noaptea. O fi aceasta o legitate menită a ţine în echilibru existenţa? Cine ştie... Noi, se pare, nu vom putea controla niciodată cursul întâmplărilor ce ne vin. Cineva, din culise, trage de sfori, iar păpuşile prind viaţă şi execută cu brio tot ce li se cere.
Probabil, aceeaşi legitate amestecă viciile şi virtuţile, căci conlucrarea lor are un scop anume şi uneori se soldează cu rezultate excelente. Printr-un asemenea concurs de împrejurări s-au pomenit într-o mahala Invidia, sora ei geamănă Mândria, Făţărnicia, Modestia, Generozitatea, şi Sinceritatea. Ce mai, o adunare electrizantă.
Invidia şi Mândria, deşi surori, erau mereu bântuite de duhul rivalităţii. Pe uliţa lor, ele aveau cele mai impozante case şi tot căutau, care mai de care, cum să se depăşească măcar cu ceva.
Afişând de ochii lumii o relaţie plină de afecţiune, în realitate surorile erau mereu pornite să-şi facă reciproc sânge rău. Făţărnicia era cumetră cu amândouă şi era pur şi simplu adorată de ele. Graţie talentului înnăscut, Făţărnicia ungea cu miere pe oricine şi, pătrunzându-i sub piele, avea acces la tainele cele mai ascunse, din care mai apoi ţesea capodopere de intrigi.
mai departe>>

Lumina din colivă

ss_pag_8_coliva_4_200_227

Coliva care se strângea la panahidă obişnuiam să o păstrăm într-o strachină mare, pe beci, la răcoare. Într-o noapte tatăl meu, părintele Gheorghe, s-a trezit şi, intrând în bucătărie, văzu că de pe beciul care se afla după nişte perdele, răzbătea o lumină deosebită. A urcat repede treptele improvizate pe uşa beciului şi a observat că lumina vasul în care erau mai multe feluri de colivă jertfite de credincioşi pentru răposaţi. Lumina însă nu toată coliva, ci doar o parte din ea. Nu-i venea să-şi creadă ochilor. A luat-o în palme, a înşirat-o pe braţe, fiecare fir de orez (la sud coliva se prepară din orez) lumina în parte. Părintele Gheorghe îşi cunoştea foarte bine enoriaşii şi începu să depene în gând pe cei pomeniţi în ajun la panahidă. Îşi aminti că i se făcuse ridicare şi mătuşii Alexandra, întărindu-se tot mai mult în convingerea că luminează anume coliva dată de sufletul ei.
Cine a fost această femeie cu numele Alexandra? A fost o creştină credincioasă şi vrednică, deosebindu-se printr-o evlavie profundă pentru Sfânta Biserică. Avea o grijă aparte pentru preoţi, cinstindu-i ca pe slugile Domnului şi iubindu-i ca pe copiii ei. Casa ei era casa lor. Îi primea oricând cu multă bucurie şi îi ajuta cu ce putea pe cei nou-veniţi. Le era ca o mamă. Tot satul o ştia pe mătuşa Alexandra anume din acest punct de vedere. Preoţii care au slujit în Satul Nou, raionul Sarata, reg. Odesa, în vremea mătuşii Alexandra, întotdeauna găseau în ea un sprijin de nădejde. Ultimul părinte omenit de ea a fost tatăl meu.. Îmi amintesc că avea un respect deosebit pentru această femeie simplă, cu frică de Dumnezeu.
mai departe>>

Toate articolele din acest număr [PDF]>>