E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Nr. 4, 3, 2, 1, 12,
ZiarulNr. 5, mai 2013
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Creștinii Ortodocși în apărarea valorilor tradiționale
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

ss_pag_2_vlad_vl_200_227_01

După Liturghia Praznicală săvârșită în ziua celebrării Sfintelor Femei Mironosițe, sute de creștini bine-credincioși s-au adunat în scuarul Catedralei Mitropolitane, pentru a participa la un Te-Deum oficiat de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir și pentru a se ruga împreună cu Întâistătătorul și clerul prezent spre ferirea țării și a poporului de toată ispita și rătăcirea, mai ales în această zi de grea încercare duhovnicească, când se încearcă răsturnarea sistemului nostru de valori milenar.
Unindu-se în gând și în rugăciune, credincioșii au demonstrat încă o dată că majoritatea Ortodoxă din Republica Moldova are un cuvânt greu de spus în ceea ce privește păstrarea și promovarea unui mod de viață conform învățăturii Evangheliei și a bunelor moravuri și este ferm împotriva oricăror manifestări publice cu caracter homosexual.
În această ordine de idei, Vlădica Vladimir a dat citire adresării către Președintele Republicii Moldova, Președintele Interimar al Parlamentului și Prim-Ministrul Interimar, cu cerința de modificare a Legii anti-discriminare, care a fost adoptată în cadrul ședinței extraordinare a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 17 mai a.c.:
În continuare, grupul de creștini în frunte cu Chiriarhul s-a îndreptat către monumentul Bine-credinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, unde Mitropolitul s-a adresat cu un cuvânt de învățătură și îmbărbătare către toți cei prezenți, îndemnându-i și în continuare, să se roage cu osârdie Domnului și Sfinților Săi ca să ne păzească neamul de greutăți și vicleșuguri pentru a transmite urmașilor cea mai prețioasă moștenire a noastră - credința în Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Înalt Prea Sfinția Sa a mulțumit monahilor și monahiilor, preoților de mir și credincioșilor pentru că au dat dovadă de receptivitate și unitate, stând pașnic și hotărât întru apărarea credinței.
Vlădica Vladimir a înmânat textul adresării delegaților instituțiilor de stat, exprimându-și speranța că conducătorii vor examina documentul și vor lua în considerație vocea credincioșilor Bisericii Ortodoxe din Moldova.
mitropolia.md

Adresare

Președintelui Republicii Moldova,
Domnului Nicolae Timofti,
Președintelui Interimar al Parlamentului Republicii Moldova,
Doamnei Liliana Polihovici,
Prim-Ministrului Interimar
al Republicii Moldova,
Domnului Iurie Leancă
Stimate Domnule Președinte,
Stimată Doamnă Speaker Interimar,
Stimate Domnule Prim-Ministru Interimar,
În urma ședinței extraordinare a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, convocată ca urmare a atentatelor tot mai evidente la adresa moralei creștine și a conduitei sociale prin intermediul Legii antidiscriminare, ce vine să propage viciul homosexualității ca o normă de comportament și viață, Mitorpolia Chișinăului și a Întregii Moldove vine în apărarea familiei creștine și a valorilor în temeiul cărora aceasta a existat de-a lungul secolelor perpetuându-ne neamul.

  mai departe>>

Toate articolele din acest număr [PDF]>>