E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Bucură-Te Împărăteasa Tuturor!
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

Bucură-Te, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, că în cinstea icoanei tale Făcătoare de Minuni „Împărăteasa Tuturor” se înalţă prima biserică de pe pământul moldovenesc; că acest sfânt locaş este închinat memoriei taţilor, moşilor şi strămoşilor care şi-au jertfit viaţa pentru dreptmăritoarea credinţă; că nu a secat viţa lor şi astăzi Te preaslăveşte.

icoana pantanassa

Aceste cuvinte credem că ar fi exprimat starea sufletească a creştinilor, majoritatea dintre care sunt ctitori, prezenţi la Hramul Bisericii „Pantanassa” din marginea Dobrogei (mun. Chişinău). mai departe>>

DE CE un ortodox NU poate fi ecumenist?

  1. Creştinii ortodocşi mărturisesc în Crez că sunt fii ai unei Singure Biserici Ortodoxe - cea Sfîntă, Sobornicească şi Apostolească, al cărei singur Cap este Hristos Dumnezeu-Omul. Nu pot fi alte "credinţe" mântuitoare căci numai Hristos este Calea, Adevărul şi Viaţa. Nu pot fi două sau mai multe "biserici surori" precum nu sunt mai mulţi hristoşi, căci numai Unul Hristos S-a răstignit pe Cruce. Aşadar orice religie, cult, "consiliu ecumenic" sau "biserică" din afara Ortodoxiei sunt socotite de către Sfinţii Părinţi drept erezii; iar ereziile nu sunt biserică şi nici nu pot fi în veac biserici ale mîntuirii.
  2. Ecumenismul, prin dorin-ţa sa de a strânge laolaltă toate religiile lumii, îl pune pe Hristos alături de ceilalţi dumnezei ai celorlalte (ne)credinţe. Prin "reconciliere" şi "toleranţă", ecumenismul ignoră Sfânta Cruce, huleşte fecioria Maicii Domnului şi neagă făţiş Sfânta Treime, împotrivindu-se prin aceasta apostoleştilor cuvinte care mărturisesc că în Ortodoxie este doar un singur Domn, o singură Credinţă, un singur Botez (Efeseni 4:5).

Implante, microcipuri şi controlul minţii

implant_200Sociologul japonez Yoneji Masuda, "tatăl societăţii informatice" îşi exprima în 1980 nelinistea asupra faptului ca libertatea noastra este ameninţată. Yoneji Masuda se referea la o tehnologie cibernetica total necunoscută celor mai mulţi dintre oameni, o tehnologie care cupleaza creierele umane - via microcipuri - cu sateliţi controlaţi de la sol prin supercomputere.

Primul implant pe creier a fost efectuat în 1974 în Ohio, SUA, şi în Stockholm, Suedia. Încă din 1946 fuseseră introduşi electrozi în creierele unor nou-născuţi fără stiinţa părinţilor. În perioada anilor '50-'60 se introduceau electrozi în creierele oamenilor şi animalelor, în special în SUA, pentru cercetări asupra funcţiilor creierului şi corpului, cât şi pentru a se obţine influenţarea comportamentului. Acestea din urma poarta numele de control mental (MC) şi sunt metode ce au ca scop modificarea atitudinilor şi comportamentului uman. A exercita controlul asupra funcţiilor creierului a devenit unul din ţelurile armatei şi serviciilor secrete. mai departe>>

Statul poliţienesc din Anglia

Anglia are deja cel mai mare numar (4 milioane) de camere de supraveghere video pe cap de locuitor din întreaga lume. Poliţia şi serviciile de informaţii înregistrează şi interceptează conversaţii telefonice, corespondenţa e-mail şi scrisorile a sute de mii de oameni în fiecare an, se mai departe>>

2010 – instaurarea fascismului în Europa şi Italia

Toţi locuitorii Italiei vor fi amprentaţi începând cu 2010.

Şi Hitler visa o Europă unită cu cetateni amprentati, nu ?

"Vreau sa precizez că Uniunea Europeană a hotărât anul trecut ca toate paşapoartele să conţină amprentele digitale ale posesorilor." - Silvio Berlusconi. mai departe>>

Rătăciţi, dacă nu cunoaşteţi Scripturile

Domnul Iisus Hristos ne-a arătat răspicat cauza pentru care rătăcim şi care este necunoaşterea Scripturilor. Când pe Sfânta noastră Scriptură "s-a aşternut praful şi se odihnesc păianjenii" şi singura noastră sursă de informare sunt astăzi mijloacele de informare în masă - televiziunea, ziarele, radioul - e de la sine înţeles că rătăcim de colo-colo şi că suntem în primejdie de a ne pierde cu totul minţile. Aşa cum se ştie, aproape toate mijloacele de informare în masă - din câte se ştie - slujesc interesele economice ale stăpânilor lor. Dacă stăm puţin şi studiem ce spun şi programele lor, vom pricepe că în marea lor majoritate, cu desigur, rare exceptii, se opun celor poruncite nouă de Domnul nostru Iisus Hristos. Numai Sfânta Scriptură şi Vieţile Sfinţilor slujesc şi urmăresc cu adevărat interesul nostru duhovnicesc şi trupesc.

pag_4_christwater_400 mai departe>>

Credinţă şi simplitate

parintele paisie

Mult mă mustră conştiinţa pentru că nu mi-am făcut însemnări amănunţite despre virtuoşii părinţi, care au trăit acum, în ultimii ani şi despre care mi-au povestit evlavioşii bătrâni pe vremea când eram monah începător; dar şi pentru marea mea nepăsare de a nu păstra nici măcar în memorie experienţele dumnezeieşti pe care le-au trăit acei bătrânei sfinţi şi pe care mi le-au povestit cu multă simplitate, ca să mă ajute duhovniceşte.

Părinţii acelei vremi aveau multă credinţă şi simplitate şi cei mai mulţi aveau putină învăţătură de carte. Dar fiindcă aveau smerenie şi râvnă pentru nevointă, primeau mereu iluminarea dumnezeiască.

Pe când în vremea noastră, când s-au înmulţit cunoştinţele, din păcate raţiunea a zdruncinat din temelii credinţa oamenilor şi a umplut sufletele de semne de întrebare şi de îndoieli. Aşadar, firesc este să ne lipsim şi de minuni, deoarece minunea se trăieşte şi nu se explică prin raţiune.

Duhul acesta foarte lumesc ce îl stăpâneşte pe omul contemporan, care şi-a întors toată străduinţa spre a trăi mai bine, cu mai mult confort şi mai putină osteneală, din păcate a influenţat şi pe cei mai mulţi oameni duhovniceşti, care vor să se sfinţească cu mai putină osteneală, lucru ce nu este cu putinţă, pentru că "sfinţii au dat sânge şi au luat Duh".

Despre boala “corectitudinii” la ortodocşii vremurilor de pe urmă

Părintele Serafim Rose avea un fiu duhovnicesc pe care l-a văzut căzând în acest exemplu clasic de „convertit nebun" care crede că el „ştie mai bine" decât toţi. Într-un mic paraclis de misiune pe care îl construise în fundul curţii, acest om voia ca enoriaşii să cânte la strană, în loc să se cânte „partitura" de către un cor, separat. În Duminica Rusaliilor, el a avut o confruntare în biserică cu o rusoaică care voia să se cânte partitura.

El a scris Părintelui Serafim: „Astfel i-am spus direct că eu nu am construit un paraclis pentru a se continua greşeala în spatele curţii mele ...." În scrisoarea către Părintele Serafim, el a ridiculizat ideea că o persoană putea să asiste la o Liturghie în timp ce corul cânta şi a zis că asta era „la fel cu a merge să vizitezi pe cineva în casa lui şi a-ţi petrece timpul acolo cu nasul într-o revistă". „În nici un caz nu vreau să mă compromit cu această problemă," a declarat el.

noua_generatie_200În principiu, Părintele Serafim a fost de acord cu fiul său duhovnicesc că era de preferat cântarea enoriaşilor, dar ceea ce l-a afectat mai tare a fost atitudinea omului. „Aveţi grijă!" i-a scris el:

Indiferent cât de „corect" poţi fi în diferite puncte, trebuie să fii şi diplomatic. Primul şi cel mai important lucru nu este nici pe departe „corectitudinea", ci dragostea creştină şi armonia. Cei mai mulţi „convertiţi nebuni" au fost „corecţi" în criticile lor care i-au dus la cădere; dar lor le lipsea dragostea creştină şi mila şi astfel au căzut în fundul prăpastiei, îndepărtând inutil oamenii din jurul lor şi în cele din urmă s-au găsit singuri cu totul, în corectitudinea lor şi justiţia personală. Nu-i urma pe ei!... mai departe>>

Eutanasia = ucidere sau sinucidere

Prin majoritatea parlamentară, în Olanda a fost legalizată eutanasia. Această ţară a devenit astfel prima din lume, unde este permis acest lucru. Ce-i drept legea trebuie să treacă prin senat, dar aici nu se prevede nici o dificultate. Până acum acest fenomen era privit printre degete: din 1998 în Olanda numai oficial au fost înregistrate 2565 sinucideri benevole cu ajutorul medicilor.

pag_6_Cum se realizează? Medicii sunt datori să se convingă că bolnavul suferă dureri insuportabile, nu mai are nici o şansă de a supravieţui şi că într-adevăr doreşte să moară.

Hotărârea definitivă se ia numai după prezentarea "celei de-a doua opinii" din partea altui medic. Însăşi actul de eutanasie va avea loc în prezenţa unor comisii speciale.

Împotriva acestei legi au fost deputaţii din partea partidelor creştine, dar ei au obţinut doar anularea articolului, care prevedea că decizia de a pleca benevol din viaţă o pot lua copiii de la 12 ani - cenzul de vârstă a fost ridicat până la 16 ani. mai departe>>

Adevăraţii şi falşii creştini

"- Creştinii care trăiesc fără frică de Dumnezeu, care nu fac adevărata pocăinţă şi sunt lipsiţi de roade aduc ei, oare, jertfă lui Dumnezeu?

- Nicidecum.

- Dar mulţi dintre ei zidesc biserici, îmbracă evangheliile în aur şi argint, cos veşminte pentru biserică, aduc lumânari şi tămâie.

- Cu nimic nu le folosesc acestea, fiindcă ei răman neîndreptaţi şi nepocăiţi, fiindcă lui Dumnezeu, deoarece este duh (Ioan 4, 24), nu îi bineplăcem decât prin jertfa duhovnicească, adică prin supunerea voii noastre faţă de voia Lui şi prin celelalte roade ale credinţei. Iar ei, deşi fac faptele arătate mai sus, nu vor să-i aduca lui Dumnezeu jertfa ascultării, fără de care nimic nu

Războiul aspartamului

pag_7_cocacolaAspartamul (E 951) utilizat în multiple şi diverse produse alimentare este foarte nociv pentru sănătatea noastră. Acest lucru s-a demonstrat prin experimente ştiinţifice. Potrivit cercetătorilor italieni, aspartamul creşte riscurile apariţiei leucemiei şi a cancerului la săn.

Siguranţa consumului aspartamului a fost pentru prima oară pusă sub semnul întrebării în 2005. Cercetările din 2007 vin cu completări ale studiului realizat în urmă cu doi ani. Cercetătorii au declarat că, avănd la bază cercetările actuale, o revizuire a datelor pe care le deţin asupra consumului de aspartam nu mai suportă amănare, mai ales că acesta se găseşte în produse care sunt consumate des de copii. mai departe>>

Pâinea noastră cea spre fiinţă...

Tehnologia modernă de producere a drojdiilor de magazin are la bază folosirea oaselor de animale, în special a celor de porc. Spre deosebire de drojdiile de casă (botcale) ele conţin componenţi chimici sau animalieri. Drojdiile de magazin sunt un produs artificial, gen mucegai, cu structură de ciupercă. Acest mucegai are proprietatea de dospire, care intrand în structura celulei o distruge, lipsind-o de capacitatea de producere a altor celule noi, sănătoase, ceea ce  duce la moartea lentă a organismului, lipsindu-l de posibilitatea de reînnoire. Astfel pâinea pe bază de aceste drojdii ne distruge sanatatea, puterea, capacitatea de a gândi. (Din cartea ortodoxă "Noievî dni", 2008).

Ciuperca drojdiilor de magazin este rezistentă la temperaturi foarte înalte. Astfel, păstrându-se după coacere şi ajungând în intestine, ea favorizează dezvoltarea proceselor patologice, scade imunitatea, contribuie la formarea cancerului. mai departe>>

Patru adolescenţi au fost ucişi şi mâncaţi de satanişti

Patru tineri din Rusia au fost ucişi, iar părţi din trupurile lor au fost gătite şi consumate.
Ei au fost mâncaţi de satanişti. Opt membri ai unui cult satanist au fost arestaţi în Rusia, după ce au ucis cu sânge rece şi au mâncat patru adolescenţi. Victimele, trei fete şi un băiat, aveau vârste cuprinse între 16 şi 17 ani. Cazul a şocat la culme opinia publică din ţară, care cere pedepsirea exemplară a făptaşilor. mai departe>>

Încă un semn al vremurilor

Începând cu septembrie 2008, ambasada Israelului confirmă introducerea regimului fără vize cu Rusia. Omiterea vizelor înseamnă că timp de 180 de zile ruşii şi israelienii vor avea posibilitatea să viziteze Rusia şi Israelul de nenumărate ori, cu condiţia ca durata şederii să nu depăşească 90 de zile.

Iar aceasta vorbeşte despre împlinirea proorociilor Cuv. Lavrentie al Cernigovului. mai departe>>

Candela prevestitoare

pag_8_iviru_200_200Despre tragedia din Osetia de Sud a dat de veste candela care începu să se clatine de la sine într-o mănăstire atonită.

Candela de argint din faţa uşilor împărăteşti a catedralei din mănăstirea Ivirului de pe Sfântul Munte Athos începu să se clatine pe neprins de veste la începutul lunii august, cu puţin timp înainte de lansarea atacului gruzin asupra or. Ţhinvali, informează "Interfax-relighia" cu trimitere la ziarul "Jizni".

Căutaţi şi veţi afla

Lacătele din noi se deschid cu o lacrimă

Octavian PALER

De ce par a fi atât de puţine minuni astăzi? Pentru că noi nu prea mai ştim ce este durerea inimii... Durerea inimii este condiţia cresterii duhovniceşti şi a arătării puterii lui Dumnezeu. Tămăduirile şi celelalte minuni se întâmplă celor deznădăjduiţi, inimilor îndurerate, dar care totuşi continuă să se încreadă şi să nădăjduiască în ajutorul lui Dumnezeu. Atunci lucrează Dumnezeu. mai departe>>

Roagă-te...


Roagă-te în fericire,
În nevoie roagă-te,
Roagă-te în pătimire,
În smintire roagă-te.
Roagă-te obijduit
Şi-n primejdii roagă-te.
Roagă pentru cel iubit,
Pentru duşman roagă-te.
Roagă-te pe când slăbeşti,
Când eşti tare, roagă-te.
Roagă-te când plângi, jeleşti,
Când te bucuri, roagă-te.
Roagă-te-n ceas de ispită,
Şi de patimi, roagă-te.
Roagă-te, când biruită
Îi ispita, roagă-te.
Roagă-te în ceas de moarte,
De iertare roagă-te;
Roagă-te, atunci te iartă
Cel din ceruri, roagă-te!
Alexei MATEEVICI

CITATUL EDIŢIEI

Odată am spus cuiva: Ce eşti tu? Luptător al lui Hristos sau luptător al diavolului? Creştinul nu trebuie să fie fanatic, ci să aibă dragoste faţă de toţi oamenii. Cel ce aruncă cuvinte fără discernământ, face rău, deşi ar fi şi drepte. Am cunoscut un scriitor care avea multă evlavie, dar vorbea mirenilor cu un limbaj plin de cruzime, care pătrundea în profunzime şi tulbura. Odată îmi spune: "La o întrunire am spus asta şi asta unei doamne". Dar modul în care i-a vorbit a terminat-o. A jignit-o înaintea tuturor. "Asculta - îi spun - tu arunci în ceilalţi cu coroniţe de aur cu diamante, însă aşa cum le arunci spargi capetele, şi nu numai pe cele sensibile, ci chiar şi pe cele tari". Să nu aruncăm cu pietre în oameni... în mod creştinesc.

Văd la unii creştini un mod ciudat de logică. E bună evlavia ce o au, e buna şi dispozitia pentru bine, dar e nevoie şi de discernământ şi dreptate duhovnicească, ca să nu fie însoţită evlavia de îngustime de minte. Totul este să avem o stare duhovnicească, discernământ duhovnicesc, pentru că altfel rămânem la "litera legii", iar "litera legii omoară".

Cuv. Paisie Aghioritul mai departe>>