E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Fără evidenţă electronică în registrul de stat
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

pag_2_ic_800Ca urmare a numeroaseore adresări ale IPS Vladimir, mitropolit al Chisinaului si al intregii Moldove, precum şi ale unui grup impunător de creştini, s-a cerut păstrarea alternativei de documentare a populaţiei fără atribuirea codurilor de identificare şi ale altor semne mecano-lizibile, menţinându-se posibilitatea documentării fără colectarea automatizată a datelor personale şi fără evidenţa electronică a datelor personale. În acest sens urma sa fie modificat art.3 p.f al proiectului de lege nr. 901 din 3.05.2012.

În urma stării de rugăciune şi negocierilor purtate cu conducerea tarii, art. 3 a fost modificat. Astfel creştinilor, cărora li se va elibera formularul 9 fara IDNP din motive religioase, nu li se va duce evidenţa electronică în registrul de stat al populaţiei (alternativa dată se răsfrânge doar asupra registrului de stat al populaţiei). mai departe>>

Mitropolitul Vladimir a obţinut un compromis pentru protestatarii din preajma Parlamentului

prot_2_1000Având în vedere situaţia creată în jurul noilor implementări cu privire la evidenţa electronică a populaţiei şi refuzul categoric al unui semnificant număr de creştini de a primi noile coduri personale, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a avut în seara zilei de 11 iulie 2012, o întrevedere cu speakerul Parlamentului, domnul Marian Lupu, în cadrul căreia i-a prezentat oficialului doleanţele concrete ale grupului de protestatari, solicitând elucidarea unei soluţii pentru ca şi aceste persoane să se poată bucura de toate drepturile cetăţeneşti, fără a fi impuşi să accepte anumite standarde şi proceduri care contravin voinţei şi convingerilor lor.

În urma unei analize minuţioase a situaţiei şi a dialogului constructiv cu domnul Marian Lupu, Întâistătătorul a reuşit să obţină un compromis prin revizuirea Legii cu privire la buletinele de identitate de tip nou, astfel încât solicitanţii nu vor mai fi obligaţi să figureze în registrul electronic al populaţiei. mai departe>>

Părintele Anatolie Cibric: Va veni o zi când şi cei mulţi vor înţelege, dar va fi târziu

pr_anatolie_cibric_476Interviu cu părintele Anatolie Cibric, paroh al bisericii „Sf. Cuvioasa Parascheva" din Chişinău

NOTĂ: Interviul a fost realizat miercuri, 11 iulie, cu câteva ore înainte ca Parlamentul să accepte revendicările protestatarilor, de aceea, întrebările şi, respectiv, răspunsurile au fost formulate pornind de la contextul respectiv.

- Părinte Anatolie, cu aproximativ o săptămână în urmă, spicherul Marian Lupu a declarat că Parlamentul va institui o comisie formată dintr-un grup de deputaţi care să discute cu protestatarii şi să încerce să găsească un numitor comun. Au avut loc astfel de discuţii şi la ce concluzii s-a ajuns?

- Întâi de toate, astăzi (miercuri, 11 iulie - n.n.) am avut o întâlnire cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, în cadrul căreia i-am cerut să le intre în situaţie creştinilor care nu vor să fie îndosariaţi electronic, implicit să le fie colectate automatizat datele personale. Noi cerem să existe un registru manual, aşa cum a fost şi până acum. Desigur, doleanţa creştinilor este pentru deputaţi destul de complicată, pentru că Parlamentul nu doreşte să accepte asemenea condiţii. Însă Marian Lupu a promis că va crea această comisie care să poarte discuţii cu noi. Însă, din câte vedem, până acum au fost doar vorbe. Aş vrea să precizez că acum suntem la o altă etapă a protestelor.
mai departe>>

Toate sunt cu putinţă celui care se căieşte. Pocăinţa unui fost asasin cekist

cechist_1_568Pocăiţi-vă. Este prima poruncă pe care o întâlnim în Evanghelie. Sfântul Ioan Botezătorul a propovăduit în pustie şi a botezat oamenii cu botezul pocăinţei: Pocăiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia cerurilor (Matei 3,2). Cu aceste cuvinte Mântuitorul a început să predice pentru că nu poate Domnul să Se arate sufletului, dacă el nu s-a căit sincer şi curat de toate păcatele sale şi nu s-a curăţit de ele. Omul a căzut. Din cauza păcatului, el s-a îndepărtat de Dumnezeu. Pentru a putea reveni la El, trebuie să se căiască, aceasta fiind singura cale de reîntoarcere.

În urmă cu câţiva ani, în Mănăstirea Pskovo-Pecersk, s-a stins un schimnic cucernic şi virtuos. Zilnic se ruga mult, stătea în picioare la pravilele lungi, respecta toate canoanele monahale, era un bun exemplu pentru fraţii din obşte şi pentru toţi pelerinii. Când era întrebat despre viaţa sa, el începea să plângă cu amar, să se bată peste piept şi să spună: „Credeţi-mă, fraţilor, că sunt cel mai păcătos om de pe pământ". Puţini dintre fraţi ştiau taina vieţii lui. mai departe>>

Toate articolele din acest număr [PDF]>>