E toaca Ta! A început să bată!
Foaie de suflet şi de cuget pentru tot creştinul
Toaca
Maică Matrona
 [video] "Ecumenismul e pentru că nu ne apărăm credinţa, iar dacă nu ne apărăm credinţa - ne pecetluiesc". Adunare generală. “Invazia microcipurilor în Moldova. Cum ne apărăm?” Prot. Anatolie CIBRIC: „În ultima vreme, pe unele forumuri au apărut comentarii provocatoare semnate cu numele meu” [video] Un filmuleţ despre CIPURI şi o întrebare: CIPURILE IMPLANTABILE actuale LE-AŢI ACCEPTA? PATRIARHUL KIRIL ÎI CONSIDERĂ PE CATOLICI ŞI PROTESTANŢI ERETICI. Detalii depsre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Moldovei cu arhiep. Teognost EREZIA STRÂNSĂ CU UŞA ÎŞI ARATĂ COLŢII. Primele informaţii despre întâlnirea delegaţiei Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove cu arhiepiscopul Teognost [video] Conferinţă de presă la tema reacţiei ierarhiei BORu la Scrisoarea Deschisă a Creştinilor Ortodocşi din Moldova Creştinii ortodocşi către reprezentaţii Ministerului Sănătăţii: „Nu vă credem!” [video] Un grup de ONG-uri cer modificarea legislaţiei privind vaccinarea copiilor Conferinţă şi protest spontan împotriva vaccinării obligatorii [video] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!” [video] STRIGĂTOR LA CER: 2006 - Pomenirea papei în catedrala patriarhală din Constantinopol [video] Cuvântarea Părintelui Anatolie (CIBRIC) despre prigoana începută ACUM în Rusia: "Vine valul cel mare!" [video] PS Iustinian (România): ”Slujitorii altarelor, să luăm ATITUDINE! Poporul intuiește ceva...” Scrisoarea deschisă a creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii [ACTUALIZAT]  DRUMUL CRUCII în jurul Chişinăului [FOTO/VIDEO - actualizat, 17 iulie]  [IMPORTANT, VIDEO] Părintele Rafail (BERESTOV) de la Athos susţine Scrisoarea creştinilor ortodocşi din Moldova către Patriarhul Kiril  Stareţul Rafail (Berestov) de la Athos: "Nu se mai poate tăcea!" [foto] 23iunie. Moldova, binecuvântată de Dumnezeu!  [video] Părintele Arsenie (Papacioc): "Pentru adevăr trebuie să ştii să mori" Sf. Simeon Noul Teolog: Pogorârea în noi a Sfântului Duh - condiţia mântuirii  Mass-media (ne) moldovenească prigoneşte tot ce e creştinescArhiepiscopul Averchie (Tauşev): "Să fim adevăraţi creştini ortodocşi, nu modernişti" Cuv. Kukşa al Odesei: "Staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare!" Pr. Dionisie Ignat: "Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur... s-a terminat, e sfârşitul"  
românăрусский
Legături externe

rss


Scara spre Cer


Banerul nostru:

toaca_139


Numărul curent
Nu plânge, fiule, în curând Domnul va veni şi le va îndrepta pe toate!
Ştiri și Publicații
Toate ştirile şi publicaţiile>>

Icoana_Maicii_Domnului_Harbovat

De ce se închid norii când câmpiile sunt însetate de ploaie, şi se deschid atunci când câmpiile nu vor ploaie? Din pricina răutăţii oamenilor, firea s-a turburat şi şi-a lepădat rânduiala.

Ştii tu oare, fiule, de ce ţarinile rodesc slab primăvara, iar vara dau recoltă proastă? Pentru că şi fiicele oamenilor îşi urăsc rodul pântecelor lor şi îl ucid în plină creştere!

Ştii tu oare, fiule, de ce izvoarele seacă şi roadele pământului nu mai au gustul de odinioară? Din pricina păcatelor oamenilor, prin care a intrat neputinţa în toată firea.

Ştii tu oare, fiule, de ce neamul biruitor rabdă înfrângeri din pricina neînţelegerii din lăuntru şi din pricina vrajbei, şi mănâncă pâinea amărită de lacrimi şi urâciune? Deoarece i-a biruit pe vărsătorii de sânge din jurul său, dar nu i-a biruit pe cei dinlăuntru. mai departe>>

Statul britanic împotriva Crucii

cruce_marea_britanie-Lisa Meggs (43 de ani), o britanică din North Somerset, a pus pe mormântul soacrei decedate recent, înmormântată în cimitirul Ebdon Road din orăşelul Weston-super-Mare, o cruce din lemn de jumătate de metru.

Când după un timp oarecare Megss împreună cu soţul şi fiica au venit la mormântul mamei-soacre, au depistat că crucea a dispărut. Ea a anunţat administraţia cimitirului despre furt însă a primit răspuns că nu a fost vorba de aşa ceva - crucea a fost înlăturată deoarece aceasta „nu corespunde standardelor stabilite de consiliul local" şi „reprezintă un pericol pentru sănătatea şi securitatea vizitatorilor".

Doamnei Lisa Meggs i-au propus să ia crucea din mormanul de cruci scoase şi aruncate în curtea din spate a cimitirului. mai departe>>

Ce omoară albinele?

bee  with flowerO cercetare germană şi-a propus să afle de ce au murit masiv albine în diferite părţi ale lumii. Primele suspiciuni se îndreaptă asupra telefoanelor mobile. Echipamentele electromagnetice ar afecta sistemul lor de navigaţie. Semnatarul articolului publicat de ziarul italian La Stampa, Carlo Grande, aminteşte de avertismentul lui Einstein: "Dacă albinele vor dispărea, omenirii nu i-ar mai rămâne decât patru ani de viaţă".

Că albinele sunt muncitoare şi foarte organizate se ştie deja, la fel ca şi faptul că ar reprezenta un indicator de mediu extraordinar de sensibil. Albinele nu apreciază, de exemplu, lanurile cultivate cu plante modificate genetic, le evită cu grijă şi după cât se pare transmit mesaje de alarmă chiar şi colegelor lor care nu au ajuns la culturile modificate genetic. Dar faptul că ar fi grav ameninţate şi de undele electromagnetice ale telefoanelor celulare constituie o noutate neplăcută, anunţată de cercetători germani de la Universitatea din Landau: insectele, potrivit cercetărilor lor, refuză să mai intre în stup dacă în apropierea lui sunt amplasate antene sau echipamente electromagnetice. Sistemul lor de "navigaţie" este puternic afectat, în asemenea măsură încât nu mai reuşesc să găsească drumul spre stupi. mai departe>>

Dacă nu ne vom întoarce la Dumnezeu, vom pieri cu toţii

Briu1_cr1yDuminică şi de sărbători - boicot pieţelor! Creştinul să nu meargă duminică la piaţă. Să-şi procure din timp cele de trebuinţă. Să ne întoarcem feţele dinspre televizoare spre icoane şi să ne cerem iertare de la bunul Dumnezeu că am uitat de El şi de sfintele Lui porunci.

Privind atent în jurul nostru, vedem că lepădarea de Dumnezeu şi degradarea morală merg mână în mână. Păcatul şi neruşinarea s-au cocoţat pe piedestal şi-i cheamă pe toţi să le urmeze. Fetele şi femeile, pretins creştine, nu mai păstrează tradiţia moştenită din neam în neam, ci îşi etalează fără pic de jenă goliciunea trupului în văzul tuturor. Unde-i bunul simţ, unde-i ruşinea, unde-i frica de păcat şi de urmările lui? O nebunie comună planează în aer: şi la sat, şi la oraş. mai departe>>

Despre tainele gândurilor

parintele-tadeiDin gânduri izvorăsc toate, şi bine şi rău. La fel se împlinesc şi gândurile noastre. Şi astăzi vedem, cum tot ceea ce este creat aici pe pământ şi în cosmos, este gândul lui Dumnezeu înfăptuit în timp şi în spaţiu. Şi noi suntem creaţi după chipul lui Dumnezeu.

Mare dar a primit neamul omenesc, iar noi nu înţelegem aceasta. În noi este energie dumnezeiască, viaţă dumnezeiască şi noi nu înţelegem asta. Şi nu înţelegem că prin gândurile noastre îi influenţăm pe ceilalţi. Poate fi un bine mare sau un rău mare: totul depinde de gândurile şi de dorinţele noastre.

Prin gândurile noastre virtuoase, paşnice, liniştite şi desăvârşit bune, ne influenţăm şi pe noi înşine, şi răspândim această pace pretutindeni în jur, şi în familii, şi în societate, şi oriunde. Acestea lucrează nu numai pe pământ, ci şi în univers. Aşadar, aici suntem lucrători pe ţarina Domnului, şi înfăptuim armonia cerească, armonia dumnezeiască, iar acolo pacea şi liniştea domnesc pretutindeni. mai departe>>

Armă asupra diavolului

Tainică este puterea Crucii

DSC_0906Tainică este puterea Crucii: nimeni nu o poate explica, şi cu toate acestea adevărul ei este viu şi palpabil, de necontestat. Sfântul loan Gura de Aur ne vorbeşte de un obicei al vremii lui, conform căruia Sfanta Cruce se punea: „în diadema împăratului, pe veşmintele militare, pe părţi ale trupului - cap, piept, inimă - şi de asemenea pe masa Sfântului Altar şi pe paturile noastre... Daca suntem atacaţi de demoni, îi scoatem de la noi folosind Sfânta Cruce; daca avem bolnavi între noi sau suntem noi înşine bolnavi, ne vindecăm cu Sfânta Cruce".

Sfântul Benedict a făcut semnul Sfintei Cruci asupra unui pahar cu otravă, iar paharul s-a spart în bucăţi ca şi cum ar fi fost lovit cu o piatră.

Sfântul Iulian a facut şi el semnul Sfintei Cruci deasupra unui pahar cu otravă, apoi a băut acel pahar fără ca să paţească nimic.

Sfânta Muceniţă Vasilisa din Nicomidia s-a apărat cu semnul Sfintei Cruci, a intrat în mijlocul focului, şi a rămas nevătămată. mai departe>>

Efectele miraculoase ale semnului crucii şi rugăciunii

semnul_cruciiOamenii de ştiinţă ruşi au dovedit experimental proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi a rugăciunii.

"Am stabilit că vechiul obicei al facerii semnului crucii deasupra mâncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv imediat. Este o mare minune, ce se întâmplă fizic în fiecare zi", a declarat fizicianul Angelina Malahovskaia.

Ea a studiat puterea semnului crucii timp de aproximativ zece ani. A făcut numeroase experimente, ce au demonstrat în mod verificat rezultatele făcute apoi publice. A descoperit, în special, proprietăţile bacteriale unice ale apei după ce este binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul crucii. mai departe>>

Să purtăm cruce la piept

krest_crÎn ultima vreme observăm că o parte dintre creştini nu mai poartă cruciuliţă la piept. Este trist acest fapt şi trezeşte o mare îngrijorare, fiindcă nimeni nu iese la luptă fără armă. Iar aceşti creştini, singuri, benevol, se lipsesc de arma dată de Hristos asupra vrăjmaşului.

Ne putem oare imagina o biserică fără cruci pe cupolă? Aceasta deja nu mai este biserică, ci o clădire oarecare. La fel şi creştinul fără cruce la piept, fără acest semn văzut care adevereşte că el este al lui Hristos, nu mai este creştin adevărat.

Sfânta cruce i se dă pruncului la Taina Sfântului Botez şi îl însoţeşte pe parcursul întregii vieţi, fiindu-i o pavăză de nădejde. De la leagăn până la mormânt viaţa creştinului trece sub semnul ocrotitor al Sfintei Cruci. Sf. Ap. Pavel zice: „Cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie, iar pentru noi, cei ce ne mântuim este puterea lui Dumnezeu" (I Corinteni 1, 18). Aşadar, să nu tăgăduim dreptmăritoarea noastră credinţă, ci s-o mărturisim prin viaţa noastră, prin faptele creştineşti, prin purtarea sfintei cruci la piept. mai departe>>

Nu - pavajelor în forma crucii!

pavaj_cruce2Mergând în Drumul Crucii din iunie 2010, care a însemnat Sfânta Cruce peste ţara noastră, preoţii şi creştinii participanţi la procesiune au observat un paradox: mulţimea crucilor instalate la răscrucile drumurilor, ceea ce este nespus de îmbucurător şi, totodată, pavajele în forma crucii aşternute în curţile bisericilor. Este de neînţeles acest lucru.

Nedorind a trece sub tăcere acest păcat, săvârşit poate din neştiinţă, dar oricum păcat, ne adresăm preoţilor şi creştinilor din ţară cerându-le insistent să curme această fărădelege şi să scoată pavajele acestea din curţile bisericilor, amintindu-le că numele Domnului nu rămâne batjocorit.

Ştim cu toţii povaţa Sf. Ioan Gură de Aur, că dacă mergând întâlneşti în calea ta două beţişoare aşezate în forma crucii, nu te lenevi, apleacă-te şi le desparte, ca nu cumva călcând pe cruce să păcătuieşti. mai departe>>

Copilul în mijlocul ispitelor

452441_crOricine va privi contemporaneitatea noastră din perspectiva unei vieţi normale, pe care au dus-o oamenii în vremurile dinainte, nu poate să nu rămână mirat de cât de departe de normă a devenit viaţa acum. Noţiuni ca autoritate şi ascultare, bunăcuviinţă şi amabilitate, comportare în societate şi în viaţa particulară - toate s-au schimbat brusc, s-au întors cu capul în jos.

Această viaţă nenormală poate fi caracterizată ca stricată, alintată. Din pruncie cu copilul se poartă ca şi cu un zeişor de familie: poftele lui sunt satisfăcute, dorinţele îndeplinite, el e înconjurat de jucării, distracţii, comodităţi, el nu este învăţat şi educat în conformitate cu regulile stricte de purtare creştină, ci i se creează condiţii să se dezvolte în acea direcţie în care îl poartă pornirile sale... Poate că aceasta se petrece nu în toate familiile şi nu întotdeauna, însă aşa se întâmplă suficient de des pentru a deveni o regulă a educaţiei contemporane a copiilor şi până şi părinţii care au cele mai bune intenţii nu pot evita aceasta cu desăvârşire. Chiar şi când părinţii încearcă să-şi crească copilul în severitate, rudele şi vecinii se vor strădui să facă invers. Aceasta trebuie luat în consideraţie în educaţia copilului. mai departe>>

666 - semnul şi pecetea satanei şi a lui antihrist

apocalipsa_cr_cr

Unii oameni consideră că dacă ne vom sili să păzim poruncile lui Dumnezeu şi rânduielile Bisericii şi vom duce viaţă plăcută lui Dumnezeu, putem primi pecetea 666, că nu ne va afecta cu nimic.

Să nu facem această mare greşeală, căci înfierându-ne cu acest număr al fiarei în care este toată hula şi răutatea împotriva lui Dumnezeu şi a zidirii Sale, ne vom afla membri susţinători şi împreună lucrători cu cel cu al cărui simbol ne-am pecetluit.

Noul comunism (demonocraţia) - dictatura lui antihrist

Încă din primele veacuri ale creştinismului, în vremea marilor prigoane, creştinilor li se impunea de către puterea păgână îndeplinirea unor acte rituale sau însuşirea unor gesturi simbolice prin care se consacra ataşamentul omului în cauză faţă de stăpânirea respectivă şi bineînţeles lepădarea lui Hristos. Mărturisirea era o chestiune de viaţă şi de moarte. În cele mai multe cazuri, pentru a fi lăsaţi să trăiască creştinii erau obligaţi să recunoască printr-o semnătură sau doar verbal pe zei şi pe împărat ca adevăraţi dumnezei. Cei mai mulţi alegeau moartea. mai departe>>

Sfârşitul crizelor

Cine este mare ca Dumnezeul nostru?
Tu eşti Dumnezeu Carele faci minuni

Sf_LiturghiePână la 14 ani îl duceam pe fiul meu la Biserică şi se împărtăşea. După un timp însă nu a mai vrut. Era greu să-l duc la biserică cu forţa. De atunci însă a început să sară din patul lui, noaptea, să ţipe, să încerce să prindă ceva. Am cerut de multe ori sfaturile doctorului. A pus aceasta pe seama vârstei lui şi mi-a spus că o să treacă. I-a prescris nişte pastile care însă nu l-au ajutat deloc. Crizele nocturne se repetau din ce în ce mai des. Mai târziu au spus că e epilepsie şi că nu-l pot ajuta...

Cu toate acestea era foarte sănătos şi foarte puternic. Studiile lui mergeau foarte bine, în special, matematica şi fizica. Chiar şi profesorii rămâneau uimiţi de rezultatele lui. A intrat la Institutul de fizică Atomică din Moscova, însă crizele lui nocturne îl supărau din ce în ce mai des, în vreme ce ziua nu i se întâmpla nimic. Se chinuia astfel de opt ani şi era în al treilea an de studii. Crizele lui se repetau cam de trei ori pe noapte şi situaţia lui se înrăutăţea. mai departe>>

Întrebări şi răspunsuri

questionCare sunt cele mai importante momente ale Sfintei Liturghii?

„Pre Tine Te lăudăm..." şi scoaterea Sfintelor Daruri.

Am auzit că după împărtăşanie şi până la sărutarea crucii este bine să nu săruţi icoanele? Se permite în general să sărutăm icoanele în ziua în care ne-am împărtăşit?

După primirea Sfintelor Taine nu este păcat să săruţi icoanele, crucea sau alte sfinţenii, însă trebuie să ne ferim a face acest lucru imediat, mai întâi trebuie să luăm căldura (zapivca) şi anafora. Ai primit în sine cea mai înaltă Sfinţenie şi trebuie să ai grijă să te păzeşti de orice păcat: osândirea aproapelui, vorbirea îndeşert, răutate, mânie, îmbuibarea pântecelui, beţie ş.a.m.d. În ziua când te-ai împărtăşit nu se bat metanii. mai departe>>

Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui

Eugenia Buruiană are 29 de ani şi de la 14 ani este la pat, suferind de o boală incurabilă (epidermoliză buloasă, formă distrofică), în limbaj simplu: pielea nu se reface şi o mare parte a corpului e o rană decshisă. Pansamentele şi medicamentele necesare sunt foarte scumpe, iar Eugenia e orfană şi singură pe această lume.

Să nu neglijăm suferinţa ei şi s-o ajutăm din puţinul pe care-l avem, transferându-i bani pentru îngrijire pe următorul cont:

Beneficiarul: Buruiană Eugenia, Accont Nr 22521410617 (MDL), Beneficiary Bank: BC Moldova Agroindbanc S. A. Filiala 5, AGRNMD2X435 mai departe>>

Citatul ediţiei

Astupaţi-vă urechile, fraţii mei! Nu ascultaţi ce spune unul şi altul. Păstraţi-vă credinţa în Hristos, credinţa părinţilor noştri, adânc în sufletul vostru. Nici o forţă să nu poată să o dezrădăcineze. Acestea am avut să vă spun şi acestea să le credeţi. Să ascultaţi de Biserica noastră, iar când se va apropia sfârşitul vieţii noastre, acesta să nu fie ca sfârşitul lui Irod, care a fost pedepsit de Atotputernicul Dumnezeu, ci sfârşitul nostru să fie ca al tâlharului, care fiind pe cruce a spus: „Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni întru Împărăţia Ta!" (Luca 23, 42).

Nimeni nu poate să-L învingă pe Hristos. Oricine se împotriveşte - băgaţi de seamă! - oricine ar fi, mic sau mare, om sau sistem, oricine merge contra lui Hristos se va preface în cenuşă! Există Dumnezeu, există Hristos!

† Episcopul Augustin